Hoofdpijn is een klacht die verschillende oorzaken kan hebben. Hierdoor is het moeilijk te genezen, want eerst moet de oorzaak achterhaald worden. Hoofdpijn zit niet in de hersenen, want die zijn zelf niet voorzien van pijnzenuwen. Hoofdpijn zit in de structuren rond de hersenen. Een griepvirus, een ontsteking, hoge bloeddruk of een vergiftiging van het lichaam door bijvoorbeeld E-nummers, alcohol en suiker, zijn enkele factoren die er mede voor zorgen dat hoofdpijn of migraine zich voordoet.

bij-hoofdpijnBij hoofdpijn is sprake van een relatie met de werking van de lever. De basis van het probleem kan liggen in de weerstand van de darmen. Is de darmflora niet in orde dan is het de taak van de lever om deze schadelijke stoffen uit uw lichaam te werken. Kan de lever dit niet aan, omdat er teveel gifstoffen aanwezig zijn dan is hoofdpijn het gevolg. Een gluten- of koemelkallergie kan een verborgen oorzaak zijn die ervoor zorgt dat de darmflora ontregeld wordt. Bepaalde stoffen zoals bijvoorbeeld histamine, ( een hormoon welke invloed heeft op de bloedcirculatie )wordt dan slechter afgebroken in onze darmen, waardoor de bloedvaten ontregeld kunnen worden en verkrampen. Hoofdpijn is het gevolg.

Wij kunnen u helpen om te zorgen voor een goede ontgifting van uw lichaam door middel van het aanpakken van de oorzaak. Na het vaststellen van de oorzaak stellen we een geschikt eetpatroon met u op. De tekorten zullen we eventueel aanvullen met supplementen en zorgen dat de juiste voedingsstoffen veelal in uw dagelijkse voeding naar voren komen, zodat de kans op hoofdpijn en migraine verminderd wordt. Een tekort aan bijvoorbeeld magnesium lijkt een groot deel van hoofdpijn en migraine uit te lokken.
Blijft u niet met migraine en hoofdpijn rond lopen, maar laat gericht kijken welke belastingen en tekorten uw lichaam ondergaat . Wordt de oorzaak gevonden, dan is er ook een oplossing om er iets aan te doen.

Vragen? Bel of mail ons